Onderhoud


Werk aan uw voertuig mag alleen worden uitgevoerd door getrainde specialisten. Bijvoorbeeld via onze Service ter plaatse .

Let op de onderhoudsintervallen die in ons onderhoudsplan staan ​​vermeld!

Algemeen onderhoud

Bandenspanning

Als uw auto luchtgeveerde banden heeft, controleer dan regelmatig de bandenspanning. De juiste bandenspanning is erg belangrijk voor veilig rijden. De bandenspanning moet voor elke rit worden gecontroleerd, omdat de bandentemperatuur en de bandenspanning tijdens de rit veranderen. Als de druk te laag is, neemt de rolweerstand toe, het voertuig & ldquo; drijft & ldquo; op de weg en het rijgedrag wordt onstabiel. Als de druk te hoog is, wordt het contactoppervlak van de band kleiner, waardoor het moeilijker wordt om bochten en op natte wegen te rijden.


Bandenspanning (koud) : voorwiel 2,5 bar achterwiel 2,5 bar

Let op:
  • Onjuiste bandenspanning kan het rijgedrag negatief beïnvloeden.
  • Hierdoor kunt u de controle over het voertuig verliezen. U mag het voertuig in geen geval overladen. Dit kan ook een negatief effect hebben op het rijgedrag. Let op het toegestane totaalgewicht.
  • Verwijder eventuele vreemde voorwerpen die in het profiel zijn blijven steken. Controleer de banden regelmatig. Vervang defecte banden en gebruik alleen banden die zijn goedgekeurd voor het voertuig.

Stel de trommelrem in

Als uw voertuig is uitgerust met een trommelrem, moet deze regelmatig worden afgesteld. Ga als volgt te werk om de trommelrem af te stellen.


  • Plaats het voertuig op de hoofdtribune.
  • Draai het achterwiel met de hand en draai tegelijkertijd de stelschroef van de trommelrem naar rechts totdat u weerstand voelt bij het draaien van het achterwiel.
  • Draai nu de stelschroef weer een halve slag tot een slag naar links.
  • Het achterwiel moet nu weer vrij kunnen draaien en de linker remhendel moet een goed drukpunt hebben.

Stel de trommelrem van de eRetro Star elektrische scooter af

Video: Stel de trommelrem af

Mit dem abspielen des Videos akzeptiere ich die Datenschutzerklärung.

Remblokken

Laat de remblokken om de 1.000 km door een gespecialiseerde werkplaats controleren. Wanneer de slijtagelimiet is bereikt, laat u de remblokken vervangen. De remklauw moet worden verwijderd om de voeringen te controleren.


Remvloeistof controleren

Remvloeistof is alleen beschikbaar op hydraulische schijfremmen. Trommelremmen werken met een mechanische remkabel waarvoor geen remvloeistof nodig is.
De remvloeistof moet boven de minimummarkering in het kijkglas van de rempomp staan. Als het remvloeistofpeil dicht bij de minimummarkering ligt, moet de remvloeistof worden gecontroleerd door onze on-site service.

Aanbevolen remvloeistof DOT 4 .


Batterijen

Controleer voor elke rit de staat van de geplaatste batterijen. Let op de visuele veranderingen van de afzonderlijke batterijen en de bijbehorende verbindingskabels.

  • Oxidatie van de polen: witte afzettingen op de polen.
  • Opgeblazen cellen: De behuizing van de batterij is vervormd.

Als een batterij visuele veranderingen vertoont, mag het voertuig niet meer worden gebruikt en moet de defecte batterij worden vervangen door onze on-site service!

© 2023 Nova Gruppe GmbH